Intolerance og allergier

Intolerance og allergier

Både ved intolerant hud og hud, der reagerer som følge af en immunreaktion, er det vigtigt at respektere dens behov ved at bruge produkter, der er meget skånsomme og tolereres godt.

Lægens råd

Spørgsmål / Svar
 • Den sensitive huds særlige kendetegn er, at den reagerer hurtigere og stærkere end normal hud på samme faktorer under samme forhold. Resultatet er en ubehagelig fornemmelse i huden (stram, prikkende, kløende…), af og til endda rødme og tørhed.

 • De er komplekse. Huden er et organ, der har flere roller, og derfor kan forskellige uregelmæssigheder føre til sensitivitet: læsioner i hornlaget forstyrrer dens barrierefunktion, hypervaskularisering forårsager rødme.

 • Selv når huden er sensitiv, kan man mindske dens sensitivitet ved at fjerne hudplejeprodukter, den ikke tåler, og erstatte dem med særlige produkter, der tolereres godt, og som er udviklet med effektive fugtingredienser til hornlaget.

 • Til afrensning anbefales det at bruge dermatologiske barer og sæbefri renseprodukter for ikke at forstyrre huden. Hvad fugt angår, så brug et produkt, der kun indeholder få ingredienser for at mindske risikoen for irritation.

 • Der er ofte lidt forvirring mellem sensitiv, intolerant og allergisk hud. Mennesker, som tror, de har allergisk hud, har ofte meget sensitiv hud, måske endda intolerant hud, der overreagerer på bestemte produkter, udvortes lægemidler, dermokosmetiske renseprodukter eller fugtprodukter. En allergi forårsages af en immunreaktion. Blandt symptomerne er røde pletter med små blærer, stærk kløe, hævelser og væskende kløe, der kan have alvorlig karakter. Til afrensning anbefales dermatologiske barer eller renseprodukter uden sæbe for ikke at irritere huden. Til pleje af huden: Vælg produkter med færrest mulige ingredienser for at mindske risikoen for en reaktion.

 • Din læge kan rådgive dig om at vælge de rense- og fugtprodukter, der passer bedst til din hudtype. Se efter produkter, ikke ikke indeholder kendte irriterende eller allergifremkaldende ingredienser, og som tilbyder høj tolerance bekræftet i kliniske tests.

Intolerance og allergier

Sensitivitet, intolerance, allergi?

Er din hud sensitiv, intolerant eller allergisk? Det er et spørgsmål om grad. Mange har sensitiv hud, men i varierende grad. Det er vigtigt at skelne mellem sensitiv og sensibiliseret (eller allergisk) hud, fordi det har indflydelse på de plejeprodukter, du bør anvende.


Sensitiv hud og intolerant hud


Sensitiv hud

Sensitiv hud er fin, lys, ofte lidt tør, rødmer nemt. Den klør, føles stram og bliver varm.
Solen er et kendt problem, især for den lyse hud. Og også kulde og vind er svære at have med at gøre for den lyse hud.
Nogle dermokosmetiske eller terapeutiske produkter er udviklet med ingredienser, der ikke passer godt til huden:
  - Renseprodukter, der indeholder irriterende overfladeaktive stoffer
  - Aknebehandlinger med en blidt peelende effekt.
Huden oplever ingen bedring, tværtimod traumatiseres den af disse uegnede produkter.
 

Intolerant hud

Nogle gange reagerer huden overdrevent på de mindste negative påvirkninger; den kan ikke tåle noget som helst og bliver intolerant. Den klør, føles stram, bliver rød, skaller. Her er det relevant at vælge plejeprodukter, der kun indeholder meget få ingredienser.


Sensibiliseret eller allergisk hud

En allergi forårsages af en immunologisk reaktion på et allergen.
Åbenlyse kliniske symptomer kan observeres på huden: Røde pletter med små eksem-knopper, måske væskende, stærk kløe, hævelse med mere eller mindre intens kløe.
Hvis du oplever allergiske reaktioner, så gå straks til lægen; ved hjælp af allergitests vil lægen søge efter den substans, der er årsagen til, at du har reageret.

Send by email
 • Personlig hudplejerådgivning
 • Særlige tilbud & konkurrencer
 • Anmeldelser af produkter

Vi har ikke alle de samme behov.
Find en Avène hudplejerutine skræddersyet til dine behov.

Start now
 • Produktanbefalinger til dine hudproblemer
 • Adgang til dine foretrukne produkter og anmeldelser
 • Opgørelse af dine køb for at belønne din loyalitet
Tilmeld dig nu

Løbende søgning

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account