Kombineret hud

Kombineret hud

Kombineret hud er en almindelig hudtype, som kan være svær at pleje…

Lægens råd

Spørgsmål / Svar
 • Løs pudder er meget velegnet til at mattere dette område og kan bruges flere gange om dagen, hvis nødvendigt. Du kan også bruge en matterende creme eller lotion under din foundation for at mindske hudens glans dagen igennem.

 • Husk først og fremmest, at kun en læge eller dermatolog kan fortælle dig, om du behøver bestemte produkter til din aknehud, og hvordan du bruger dem. Ved kombineret hud må særlige akne-behandlinger (herunder lægeordinerede behandlinger) kun bruges i T-zonen. Vi anbefaler at bruge et dermokosmetisk produkt til at forbedre hudens tolerance med, skabe en bedre komplians og også genopbygge hudens komfort.

 • Mange med akne foretrækker at skjule deres synlige problemer. Fremskridt inden for kosmetikteksturer har nu gjort det meget nemt at dække over problemer med ikke-fedtende, ikke-okklusive konsistenser. Til kombineret hud bør en passende foundation kombineres med en meget fugtende creme for at forebygge udtørring af huden.

 • Mange tror, at UV-beskyttende produkter er tyktflydende og tunge og ikke går godt oversens med hyperseboréplagede områder i ansigtet. I varmere vejr udløser solen en øget talgproduktion i kombineret hud. Solprodukternes konsistens har udviklet sig meget og fås nu tilpasset forskellige hudtyper. Nu om dage er det nemt at finde produkter, der både er effektive og velegnede til bestemte hudtyper.

Kombineret hud

Vores huds egenskaber varierer på forskellige dele af kroppen. For eksempel ligner huden på øjenlåg, håndflader og armhuler ikke hinanden, hverken anatomisk eller funktionelt. Hvis vi kun kigger på ansigtet, finder vi forskellige karakteristika på huden på kinder, pande og hage.


croquis_visagezonet_right-size-.png
Huden i ansigtet kan godt have forskellige behov - særligt T-zonen


Kombineret hud


"Kombineret hud" er en almindelig hudtype, der kan være svær at pleje.
Kombineret hud anses ikke i sig selv for et dermatologisk problem, såsom tør hud eller hyperseborreisk hud. Den er karakteriseret af et fedtet udseende i midten af ansiget - T-zonen (pande, næse og hage) - og et normalt til tørt udseende (af og til endda flagende hud) i resten af ansigtet.

Hvorfor kombineret hud og ikke tør hud?

Vi kan ikke lave om på vores hudtype, men for at kompensere for bestemte ubalancer må vi bruge relevante produkter.
Ikke desto mindre kan en hudtype forandre sig over tid: huden kan for eksempel ændre sig fra kombineret til tør, noget som ofte sker efter de 50.er det vigtigt at bekæmpe seboré?

Selvom kombineret hud også kan have hyperseborreiske og endda akneramte områder, berettiger det på ingen måde en generel hudpleje med produkter til fedtet og uren hud. Mennesker med denne hudtype bør pleje hudens særlige tendens til at reagere, som ofte forbindes med den kombinerede huds mere tørre områder. At bruge et kosmetisk produkt til fedtet og uren hud på tørre områder (eller omvendt, at bruge produkter til tør hud på fedtet og uren hud) har ofte negative følger og kan forårsage væsentligt ubehag i huden.


Hvordan bør jeg pleje min kombinerede hud?

Vi anbefaler brug af produkter specielt udviklet til kombineret hud for at:
 • behandle T-zonen på samme måde som fedtet hud. Målet er at mindske hudens blanke, fedtede udseende med en egentlig indsats mod hyperseboré kombineret med en matterende effekt.
 • forsyne de strammende områder med fugt og komfort.
Overrensende produkter bør aldrig bruges. De er for skrappe for ansigtets tørre områder og stimulerer talgproduktionen i de fedtede områder.
Send by email
 • Personlig hudplejerådgivning
 • Særlige tilbud & konkurrencer
 • Anmeldelser af produkter

Vi har ikke alle de samme behov.
Find en Avène hudplejerutine skræddersyet til dine behov.

Start now
 • Produktanbefalinger til dine hudproblemer
 • Adgang til dine foretrukne produkter og anmeldelser
 • Opgørelse af dine køb for at belønne din loyalitet
Tilmeld dig nu

Løbende søgning

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account