av_instit-biodiversity-impluvium-hdrvb-square 2880x1620

Bæredygtig udvikling Bæredygtig indsats for at bevare Avène Termalkildevand

Vi ved, hvor vigtige økosystemer og jordbund er for kvaliteten af Avène Termalkildevand, og hvordan der tages hensyn til bæredygtig udvikling i forvaltningen af vores aktiviteter. Séverine Roullet-Furnemont, direktør for CSR og bæredygtig udvikling i Pierre Fabre-koncernen, og Sandrine Bessou Touya, leder af Water Research Center og direktør for anvendt forskning i Dermo-Cosmetics R&D - Personal Care, sikrer, at denne unikke og naturlige ressource bevares, og engagerer sig i samfunds- og miljømæssige spørgsmål gennem konkrete tiltag. Fælles interview.

 

 

Hvad slår dig, når du ankommer til Avène Hydroterapicenter?

Sandrine Bessou-Touya: For det første vejen, der fører hen til den. Den er beskyttet mod enhver visuel forurening eller støjforurening. Og så er der denne følelse af at være midt i krydsfeltet mellem landskaber og klimaer i Middelhavet, i bjergene og på kontinentet.

Séverine Roullet-Furnemont: Naturen er allestedsnærværende. Vi ligger i hjertet af den regionale Haut-Languedoc naturpark. Det er som en tidløs rejse.

AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Production unit_High-resolution_CMJN_7 473x473

Hvad er dit job på stedet?

S.R-F: Jeg er ansvarlig for at føre Pierre Fabre-koncernens politik for bæredygtig udvikling ud i livet og anvende den på virksomhedens forskellige forretningsområder og mærker. Det spænder fra udvikling af globale strategier som f.eks. reduktion af vores CO2-fodaftryk til miljørigtigt design af produkter til koncernens medarbejderes engagement i sociale eller miljømæssige tiltag, så alle gør deres del. Pierre Fabre-koncernens CSR-politik er godkendt i henhold til ECOCERT 26000-standarden, men vi søger altid at tage nye udfordringer op og åbne nye veje. Mere specifikt, hvad angår mærket Eau Thermale Avène og fabrikken i Avène-les-Bains, bidrager jeg med vores ekspertise og hjælper eller støtter de CSR-projekter, som vores teams gennemfører.

Vi bestræber os på at handle på alle niveauer, uanset om det drejer sig om miljørigtigt design af produkter, udarbejdelse af kulstof- og affaldsstrategier eller projekter, der bidrager til bæredygtig udvikling som f.eks. bevarelse af koraller.

Séverine Roullet Furnemont
Séverine Roullet FurnemontLeder af CSR og bæredygtig udvikling for Pierre Fabre-koncernen
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Hydrotherapy bath and treatment_High-resolution_CMJN_5-jpg 473x473

Og du Sandrine?

S. B-T: Jeg er ansvarlig for vandforskningscentret. Hydroterapicentret i Avène er det eneste i Frankrig, der drager fordel at et tilknyttet vandforskningscenter. Det er AQUACERT-certificeret, og vandforskningscentret er ISO 17025-certificeret (af COFRAC) og er dedikeret til kontrol og bevarelse af termal kildevand. Her ønsker vi ikke blot at tage vandet og bruge det. Vi ønsker at passe på det. Vi skal sikre dets kvalitet og holdbarhed for de kommende generationer.

Vi skal sikre kvaliteten af det termale kildevand og sikre, at det fortsat eksisterer.

Sandrine Bessou Touya
Sandrine Bessou TouyaLeder af vandforskningscentret og direktør for anvendt forskning for Dermo-Cosmetics R&D - Personlig pleje
AV_Institutional_Print_Post_Quarter3-2018_Surrounding_High-resolution_CMJN_1 1638x722

Hvad er dine andre CSR-initiativer?

S. B-T: Siden 2018 har vi søgt om ekspertise og anbefalinger fra ONF (den nationale skovbrugsorganisation) for at hjælpe os med at sikre en bæredygtig forvaltning af Pierre Fabre-skovparken. Det er vigtigt, da træerne spiller en afgørende rolle for jordens og vandressourcernes integritet.

av_instit-hotel-avene-hdrvb-square 473x473

S.R-F: Der er blevet gennemført mange initiativer vedrørende forskellige elementer for mærket Eau Thermale Avène. Jeg vil gerne fremhæve nogle få af dem her. Med hensyn til produkterne er der blevet udviklet miljørigtige solplejeprodukter, og siden 2013 er 90 % af de produkter, der skylles af huden, blevet gjort biologisk nedbrydelige. Vi har udviklet en ny aktiv ingrediens i en cirkulær økonomi til en målrettet indsats til et af mærkets vigtigste problemer, nemlig akne. Dette er den aktive ingrediens, der anvendes i Cleanance Comedomed, hvor vi bruger frø fra marietidsel, mens resten af planten bruges til at producere andre aktive ingredienser.Hvad angår bygningerne i Avène-les-Bains er produktionsanlægget, hvor Avène Termalkildevand Sprays fremstilles og Eau Thermale Avène L'Hôtel certificeret Haute Qualité Environnementale (miljømæssig høj kvalitet) - en standard for grønt byggeri i Frankrig. Eau Thermale Avène l'Hôtel er også BREEAM-certificeret. Med hensyn til bevarelse af biodiversiteten er Avène-les-Bains et LPO-godkendt fristed (Bird Protection League). Med hensyn til miljøstyring er produktionsanlægget ISO 14001-certificeret, og hotellet er et European Ecolabel (europæisk miljømærke).

 

Vi ønsker at være et eksemplarisk eksempel inden for miljøstyring omkring vores produktion.

Séverine Roullet Furnemont

Hvordan udmønter disse miljøansvarlige initiativer sig i praksis?

S.R-F: Med hensyn til produktion har fabrikken f.eks. sit eget spildevandsrensningsanlæg, der er udstyret med den sidste nye teknologi. Vi har i mange år gennemført et ambitiøst program for at spare på både vand- og energiforbruget.

Derudover er 80 % af de friske produkter, der serveres på hotellet, produceret inden for en radius på under 100 km.For at bevare vandressourcerne leder vi også et pilotprojekt i samarbejde med en nystartet virksomhed i Toulouse, hvor tyve værelser vil blive udstyret med en vandmåler. For kunder, der ønsker at deltage i en udfordring, vil hver liter, der spares i brusebadet, være med til at støtte en CSR-aktion.

 

av_instit-avene-production-unit3-hdrvb-square 473x473
av_instit-mowing-avene-park-parcel-ld 473x473

S. B-T: Vi har undersøgt vores vandforbrug og mulighederne for at optimere det: En af de gennemførte foranstaltninger er f.eks. at reducere græsslåning af grønne områder og installere regnmålere, der udløser automatisk vanding. I 2019 testede vi bæredygtig slåning af vores enge i samarbejde med en landmand, der kommer for at slå dem. Vi efterlod områder med blomster og installerede et insekthotel og foderautomater. Det er værd at bemærke, at især odderne er dukket op igen, hvilket vidner om rigdommen og kvaliteten af floderne på stedet. Og endelig har vi altid anvendt nul-fyto-politik på stedet.Og i dag ønsker vi at gå videre ved at engagere os kollektivt. På den ene side med landbrugsrådet og den regionale naturpark eller endda ONF, for at vi sammen med de lokale aktører samarbejder om at finde metoder, der er mere miljøvenlige. På den anden side med skovejere, lokale myndigheder og beboere for at opnå en bedre beskyttelse af skovdækket.

 

Tilbage til toppen