Françoise, gæst i på Avène Hydroterapicenter for behandling efter kræftsygdom
Hver persons hud har sin egen historie

Hver persons hud har sin egen historie

Françoise, gæst i på Avène Hydroterapicenter for behandling efter kræftsygdom

Mange patienter har fulgt en kur og nydt godt af Avène Termalkildevand samt rådgivning fra ekspertholdet på Avène Hydroterapicenter. Se Françoises erfaringer. Hendes første termale behandling efter kræftsygdommen var et øjebliks pusterum.

Hvordan fandt du ud af, at man kunne få behandling efter kræftsygdom i Avène Hydroterapicenter? 

Det hele begyndte ved et rundbordsmøde om termalbehandling arrangeret af Maison Rose i Bordeaux, som er et sted dedikeret til kvinder, der er ramt af kræft. Da jeg hørte erfaringer, beretningerne om behandlinger, der var både fysisk og psykisk gavnlige, sagde jeg til mig selv, at jeg ville få brug for dette i slutningen af mine behandlinger for kræft. Beskrivelsen af landskaberne i nærheden af Avène og Piemonte var det sidste overbevisende argument. Og for en som mig, der holder af at gå ture, blev jeg bestemt ikke skuffet.

Hvordan syntes du om den termale pleje i Avène?

Det var som et øjebliks pusterum. Jeg kom uden at vide, hvordan behandlingen efter kræften ville virke på mig, da jeg ikke har store hudproblemer. Efter kemoterapien og brystoperationen har jeg især haft sensitiv hårbund og en følelse af tunghed i armen og prikken i hånden i den opererede side. Jeg fik et helt personligt plejeprogram, som min læge planlagde til mig. Bruserne med termalkildevand masserede det berørte indre væv, og badene fik mig til at slappe af og føle mig godt tilpas. Jeg fik også massage og havde gymnastiktimer med en fysioterapeut. Og til min skrøbelige hårbund købte jeg et særligt plejeprodukt, som jeg tog med hjem. Allerede efter en uge kunne jeg mærke en klar forbedring.

AV_post-cancer-treatment-patient_lifestyle 1638x722

Og hvordan har du det så tre uger efter dit ophold i Avène Hydroterapicenter?

Jeg var i stand til at koble helt fra. Jeg fik mulighed for at interagere med andre mennesker, der gennemgik termalbehandling efter et kræftforløb. Det var virkelig vigtigt for mig. Min hårbund er mindre tør, og min arm er meget mindre følelsesløs, og den virker lettere. Jeg håber, at de gavnlige virkninger vil fortsætte, for jeg ved, at virkningerne af behandlingerne kan vare ved. Men jeg kommer tilbage næste år, det er helt sikkert. Jeg har allerede kontaktet ejeren af en hytte for at reservere den.

AV_post-cancer-treatment-patient_care 473x473
AV_instit-village-drone-view-hd 472x472

 

Et sted: vandrestien, der går fra kurbadet til landsbyen Avène

En behandling: fysioterapeutens massage

En oplevelse: restaurant Auberge de Madale i regionen (ELLER de mange små lokale og økologiske producenter i området)

 

Lidt mere info

Hvorfor kan termal terapi være gavnlig efter en onkologisk behandling?

Ud over selve operationen, eller måske ovenikøbet en brystrekonstruktion, som kan efterlade grimme eller smertefulde ar, kan onkologiske behandlinger (strålebehandling, konventionel kemoterapi og/eller nye targeterede behandlinger) have bivirkninger på huden: tør hud, skadet hud, radiodermatitis osv. Termal terapi kan i så fald være gavnlig for at genoprette hudens komfort og sundhed.

Tilbage til toppen