Ekspertråd

Hyperkeratose

Hyperkeratose

Hyperkeratose er en fortykkelse af den yderste del af epidermis

Uanset din hudtype kan særlige faktorer udløse eller føre til, at huden overreagerer. Nogle sensitive hudtyper tåler stort set intet uden at reagere mens andre sensitive hudtyper kun reagerer på visse kosmetiske produkter eller visse ydre/indre påvirkninger.

The brand Eau thermale Avène

Hyperkeratose

Hvordan kan hyperkeratose defineres?

Hyperkeratose er en fortykkelse af den yderste del af epidermis, som kaldes hornlaget. I dette hudlag indeholder cellerne et højt niveau af keratin, et protein, der gør dem tørre og meget hårde. I nogle tilfælde er der en unomal ophobning af keratin, som skaber områder med tør, skorpedannende hud.

Hvilke omstændigheder disponerer for hyperkeratose?

Hyperkeratose er primært en adaptiv fysiologisk proces, der sigter på at forstærke den epidermale modstandskraft ved hjælp af en øget produktion af stærkt keratinerede celler. Således giver det at gå barfodet eller lave intenst manuelt arbejde hård hud på fødder og i håndflader som en automatreaktion. Det har en nyttig, beskyttende effekt, men skaber ubehag på hudens overflade, som bliver grov, ru og udsat for at sprække.

Når fysiske stress er lokaliset (gnidningsmodstand, konstant tryk på et afgrænset område), viser hyperkeratose sig i form af en ligtorn. Det mest almindelige eksempel er fremkomsten af plantar kallus, der hænger sammen med et udtalt tryk mod et meget lille område af huden. Følgerne minder om dem, der opstår, når foden kommer i kontakt med et fremmedlegeme.

 
Af alle dermatologiske forstyrrelser er psoriasis den, der næsten konstant skaber områder med hyperkeratose. Typisk er hyperkeratose-områder først røde, men dækkes så af et tykt, meget tæt skællag, der får huden til at se skællet ud. Denne skorpe anses normalt for ret uklædelig og forårsager ikke kun ubehag, men forebygger også, at anti-psoriasismedicin kan trænge ind i huden.

Hvordan behandles hyperkeratose?

Tilstanden er kædet sammen med en fysisk årsag (friktion, anormalt tryk), så det første, der skal fjernes - hvis muligt - er dette tryk. At blive hyperkeratosen kvit kræver brug af fugtende og blødgørende produkter beriget med aktivstoffer, der bryder keratinblokkene op. Disse keratolytiske aktivstoffer er primært urea og salicylsyre. Afhængig af tykkelsen, lokaliseringen og årsagen til hyperkeratosen, kan der benyttes stoffer i forskellige koncentrationer, indarbejdet i meget fyldige teksturer.
Ved behandlingen af psoriasis hjælper keratolytiske ingredienser med at befri huden for læsioner. Så snart hyperkeratosen er fjernet, kan den opfølgende behandling påbegyndes med dermo-kortikosteroider eller D-vitamin-analoger.

Questions

Din hudtype ...

Send by email

Løbende søgning

Login required

You must log into your Avène account to save this information.


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Giv din vurdering

* Obligatoriske felter

Mine oplysninger

-Dag
-Måned
-År

Pierre Fabre Group brands:

*Obligatoriske felter

Thanks for sharing!

Your comment has been queued for review by site administrators and will be published after approval.